Συγκίνηση κι υπερηφάνεια στην κοπή πίτας του Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου

Συγκίνηση κι υπερηφάνεια στην κοπή πίτας του Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου

Συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια, αυτά ήταν τα συναισθήματα στην κοπή της πίτας του Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου Σύρου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Πολυχώρο Plaza στη Σύρο.

Ήταν μία βραδιά από τις λίγες που έχουν λάβει χώρα στο νησί της Σύρου!!! Πάνω από 1000 άτομα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, όπου τα έντονα συναισθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ένιωσαν όλοι μια μεγάλη οικογένεια, θυμήθηκαν τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν τη “μαύρη περίοδο” του Νεωρίου, αλλά και την αναγέννηση του Ναυπηγείου υπό την επιχειρηματική καθοδήγηση της ONEX και του κ. Πάνου Ξενοκώστα, καθώς και του Γενικού Διευθυντή, κ. Βασίλη Σαββίδη.

Σε αυτή τη βραδιά που διοργάνωσε στην εντέλεια το Δ.Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου Σύρου, ήταν όλοι εκεί!!!

Εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων με τις οικογένειές τους και βέβαια όλοι οι επίσημοι φορείς που συναγκάλιασαν την εκδήλωση αλλά και την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα!

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος, ο Σεβαμιώτατος Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου, π. Πέτρο, οι οποίοι ευλόγησαν την πίτα, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, ο Βουλευτής κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, η κ. Αγγελική Πρίντεζη αντιδήμαρχος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίος,  εκπρόσωπος  του Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Ιωάννης Βαμβακούσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Λουκάς Θάνος, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, Δημήτρης Σκόνδρας, ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκος Βουτσίνος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ κ. Μπαρμπούνης Στάθης,  ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Σύρου κ. Αντώνης Καραμολέγκος, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου κ. Κατερίνα Καλογεράκη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Λεμβούχων Σύρου κ. Γιάννης Ζαρμπώνης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου, κ. Μώτος Φίλιππος, η υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. κα Ανθή Χαλκιά, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιώργος Μαραγκός, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, ενώ φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη εκδήλωση είχαν, ο  Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ναυπηγείου, κ. Πάνος Ξενοκώστας, ο  Γενικός Δ/ντης του Ναυπηγείου κ. Βασίλης Σαββίδης, αλλά και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων με τις οικογένειές τους!!

Στην εκδήλωση μάλιστα, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων από το ναυπηγείο της Ελευσίνας, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι νιώθουν μία μεγάλη οικογένεια!!

Το σημείο, που τα συναισθήματα κορυφώθηκαν ήταν το 10λεπτο βίντεο – που επιμελήθηκε ο γ. γραμματέας του Δ.Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου, κ. Μάρκος Ρηγούτσος- όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ένα συμπυκνωμένο βίντεο την πορεία της αναγέννησης του Νεωρίου, από τότε που δεν υπήρχε καν ρεύμα και οι εργαζόμενοι βρισκόντουσαν στα όρια της φτώχιας, μέχρι και το σήμερα με το ναυπηγείο να αποτελεί πρότυπο σε πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο!!

Αξιοσημείωτη και η κλήρωση μεγάλων δώρων για τους εργαζόμενους του Νεωρίου, που επρόκειτο για μεγάλα χρηματικά ποσό , της τάξεως των 3.000 ευρώ, των 1.000 ευρώ κ.ο.κ.

Η βραδιά μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων , έκλεισε με φαγητό, ποτό και μουσική μέχρι αργά και με συναισθήματα πληρότητας και υπερηφάνειας στις καρδιές όλων των παρευρισκόμενων!

Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και για την  χαρά και την τιμή να μου γίνει η πρόταση να την παρουσιάσω εγώ!

Δείτε το 10λεπτο βίντεο – ιστορική αναδρομή των τελευταίων χρόνων κι εξελίξεων:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

   

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα