Σαντορίνη -Καθημερινή σύνδεση με Κρήτη με το Santa Irini

Σαντορίνη -Καθημερινή σύνδεση με Κρήτη με το Santa Irini

Την 1η Μαΐου 2023 θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά της η νέα κρητική ναυτιλιακή εταιρεία Panellenic Lines, η οποία θα συνδέει την Κρήτη (Ηράκλειο) με τη Σαντορίνη.

Τα δρομολόγια αναμένεται να διαρκέσουν έως και τα τέλη Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Panellenic Lines Δημήτρη Χαριτίδη.

Συγκεκριμένα, το πλοίο θα αναχωρεί από το Ηράκλειο για τη Σαντορίνη στις 8:30 το πρωί και θα φτάνει στη Σαντορίνη στις 10:30, ενώ η επιστροφή από είναι προγραμματισμένη για τις 5:30 το απόγευμα με διάρκεια ταξιδιού επίσης δύο ώρες.

Η Panellenic Lines ανήκει στον όμιλο ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. και την Time4Vacation, εταιρείες που έχουν έδρα το Ηράκλειο.

Αναφερόμενος στο απόκτημα της εταιρείας, το πλοίο Santa Irini, ο κ. Χαριτίδης, σε συνέντευξή του στο ellinikiaktoploia.net, επισημαίνει ότι είναι ένα σύγχρονο επιβατικό οχηματαγωγό high speed με μήκος 101 μέτρα που χωράει 750 επιβάτες και 170 οχήματα, είναι πολύ άνετο και ευρύχωρο, έχει 3 μπαρ, καθίσματα αεροπορικού τύπου και άνετα σαλόνια για τους επιβάτες μας. Το πλοίο κατασκευάστηκε στην Ιταλία από τα γνωστά ναυπηγεία Fincatieri Stablimento di Muggiano. Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 4 παρόμοια και όλα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα. Το δικό μας ήταν το τελευταίο που ήταν στην Ισπανία μέχρι να το αγοράσουμε εμείς. Το όνομα Santa Irini δεν το επιλέξαμε τυχαία, είναι ουσιαστικά η αποκρυπτογράφηση του ονόματος της Σαντορίνης, διευκρινίζει ο κ. Χαριτίδης.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Η φετινή σαιζόν επί της ουσίας θα είναι η πρώτη «ολόκληρη» για την Panellenic Lines κύριε Χαριτίδη. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας και η στόχευσή σας;

Πέρυσι, όπως ορθά και εσείς το αναφέρατε, ήταν η πρώτη και «δοκιμαστική» σαιζόν για την εταιρεία μας. Το πλοίο που αγοράσαμε μόλις στα τέλη Μαΐου ήρθε στον Πειραιά αρχές Ιουνίου και αφού έκανε κάποιες απαραίτητες εργασίες και πέρασε όλες τις επιθεωρήσεις, ήρθε στο Ηράκλειο στις 25/7 και από 1/8 άρχισε να κάνει τα πρώτα του δρομολόγια ως εκδρομικό μόνο. Ουσιαστικά μονοήμερες κρουαζιέρες έως στα τέλη Οκτωβρίου. Απευθυνθήκαμε μόνο στους τουρίστες που ήθελαν να κάνουν μονοήμερη ή διήμερη κρουαζιέρα στην Σαντορίνη. Νομίζω ότι δείξαμε στην τουριστική αγορά της Κρήτης ότι μπορούν να βασιστούν πάνω μας. Η ιστορία μας και η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση ότι είμαστε καλοί και αξιόπιστοι συνεργάτες. Το 2023 πήραμε και την άδεια ακτοπλοΐας, ενώ το πλοίο άλλαξε σημαία από κυπριακή σε ελληνική. Σήμερα, είμαστε έτοιμοι για καινούριες προκλήσεις.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο;

Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται στον Πειραιά και κάνει τις απαραίτητες εργασίες και προβλεπόμενες ετοιμασίες ώστε να είμαστε έτοιμοι για την σαιζόν 2023. Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν 1/5/23 και το τελευταίο θα γίνει στις 30/10/2023.

Ποιες ώρες θα αναχωρεί το πλοίο για Σαντορίνη και ποιες θα επιστρέφει;

Το πλοίο θα αναχωρεί από το Ηράκλειο για Σαντορίνη στις 8:30 το πρωί και θα φτάνει στη Σαντορίνη στις 10:30, ενώ η επιστροφή από την Σαντορίνη είναι προγραμματισμένη για τις 5:30 το απόγευμα, με διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την εταιρεία CTRS, που ανήκει στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου και αυτή η εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι της εκδρομής, που θα είναι και η βάση της πελατείας μας. Αλλά από ‘δω και πέρα όλοι οι ταξιδιώτες που θέλουν να πάνε από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη ή αντίστροφα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια σε όλα τα πρακτορεία, είτε διαδικτυακά είτε στο site της εταιρείας.

Πώς βλέπετε την αγορά του τουρισμού φέτος αναφορικά με το συγκεκριμένο προϊόν;

Το 2019 ήταν η χρονιά ρεκόρ για την επιβατική κίνηση από το Ηράκλειο προς τη Σαντορίνη και αντίστροφα, από το 2020 και μετά υπάρχει μια πτώση. Τα στοιχεία όμως του 2023 δείχνουν ότι η χρονιά θα είναι ίσως καλύτερη και από το 2019, ενώ μένει να δούμε εάν και η ζήτηση για ταξίδια από το Ηράκλειο προς και από τη Σαντορίνη θα είναι στα επίπεδα του 2019.

Ποιο μήνυμα στέλνετε στο επιβατικό κοινό αναφορικά με τη φετινή περίοδο;

Ότι για μας κάθε επιβάτης είναι σημαντικός και να είναι σίγουροι ότι με ασφάλεια, συνέπεια και άνεση θα φτάνουν στον προορισμό τους.

Με τις ηλεκτρονικές κρατήσεις τι σχεδιάζετε;

Όπως είπα και πιο πάνω, οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν διαδικτυακά στο site της εταιρείας www.panelleniclines.gr είτε σε όλα τα πρακτορεία. Σύντομα και αφού και το κοινό της ακτοπλοΐας μάς γνωρίσει για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μας, θα μιλούν όλοι για μας. Ήδη, άλλωστε, οι επιβάτες μας πέρυσι, που μας επέλεξαν για τη μονοήμερη κρουαζιέρα, επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Πηγή: ellinikiaktoploia.net

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα