Περιφερειακό Συμβούλιο με επίκεντρο Natura – Τι αποφασίστηκε | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Περιφερειακό Συμβούλιο με επίκεντρο Natura – Τι αποφασίστηκε | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19.30 απόγευμα Δευτέρας, η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου αιγαίου , που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Σύρου αυτή τη φορά, στην αίθουσα Ballroom του ξενοδοχείου Ερμής.

Ένα από τα πολύ σημαντικά ζητήματα που απασχόλησαν το σώμα, ήταν το Natura 2000 και ο συντονισμός Περιφέρειας, ΟΤΑ, και Συλλόγων για το συντονισμό των αντιδράσεων τους και την ύπαρξη κοινής γραμμής στο συγκεκριμένο θέμα.

Υπήρξε συναινετικό κλίμα και αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία ΥΛΗ, να γίνει διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς των Κυκλάδων και να μην παρθεί κάποια απόφαση που θα αιφνιδιάσει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών.

Τις δικές τους τοποθετήσεις επί του ζητήματος πραγματοποίησαν και τρεις Δήμαρχοι των νησιών μας που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση. Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας, η Δήμαρχος Κέας, κ. Ρένα Βελισσαροπούλου και η Δήμαρχος Φολεγάνδρου, κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου.

Επιπρόσθετη τοποθέτηση – πέραν των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου –  επίσης έκαναν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αναγέννησί μας”, κ. Αλέξης Αθανασίου, ο Πρόεδρος της κοινότητας Άνω Σύρου, κ. Πέτρος Ραουζαίος καθώς και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου, κ. Φίλιππος Μώτος.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσατε όσα έλαβαν χώρα στη σημερινή συνεδρίαση:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζώρτζης Μακρυωνίτης για ΝATURA 2000

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρο για το Natura

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα