Πανηγυρίζει η Ανω Σύρος μας

Πανηγυρίζει η Ανω Σύρος μας

Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα στην Άνω Σύρο μας, ολοκληρώθηκαν οι λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Προστάτη, της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας. 

Στις 6 το απόγευμα σήμερα, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεδρεύοντος  του Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου και με τη συμμετοχή του τέως Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Σεβαστιανού και του τέως Αρχιεπισκόπου Νάξου Τήνου και παντός Αιγαίου, κ. Νικόλαου Πρίντεζη.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, παραβρέθηκαν πάρα πολλοί πιστοί τόσο από την Άνω Σύρο, όσο και από το υπόλοιπο νησί μας.

Μετά το πέρας του Συλλείτουργου, είχαμε τη Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου εντός του οικισμού της Άνω Σύρου.

Για να δώσει τις ευχές του στο Σεβασμιώτατο κ. Πέτρο Στεφάνου, και στους πιστούς της Άνω Σύρου, ανέβηκε στο γραφικό οικισμό  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος ο Β, ο οποίος έστειλε το μήνυμα “Χριστός Ανέστη” και αντάλλαξε ευχές με επισήμους αλλά και απλούς κατοίκους της Άνω Σύρου και του νησιού γενικότερα.

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρακολούθησαν, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Πολύκαρπος Πολυχρονάκης,  ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας, η Αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Πρίντεζη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Μάκης Δαδάος, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, κ. Αλέξης Αθανασίου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σύρου- Ερμούπολης , κ. Άρης Ρώτας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Βουλευτές, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθολικών Σύρου και πάρα πολλοί πιστοί που τίμησαν με την παρουσία τους τη σημαντική αυτή εορτή.

Το CycladesLive.gr, εύχεται στην αδερφή Τοπική καθολική Εκκλησία τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τον εορτασμό του Αγίου Προστάτη της. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύρος- Εορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος Προστάτης του Στρατού Ξηράς

Σύρος: Όταν υπάρχει…Πολιτικός πολιτισμός

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα