Πένθος και στις Κυκλάδες…

Πένθος και στις Κυκλάδες…

Βαρύ το κλίμα και στα Κυκλαδονήσια μας, εξαιτίας του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σε όλα τα νησιά μας, το θέμα συζήτησης, είναι το τραγικό αυτό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει και την Κυκλαδίτικη κοινωνία.

Συλλυπητήρια από πολιτικά πρόσωπα, πρόσωπα της αυτοδιοίκησης αλλά και απλούς πολίτες. Και ο νομός μας συμμετέχουν στο τριήμερο εθνικό πένθος που έχει κηρυχθεί, ενώ πολλές εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο έχουν αναβληθεί.

Πέραν όμως από τη θλίψη, για το τραγικό αυτό γεγονός, στα χείλη του απλού κόσμου των νησιών μας, ακούγεται μια και μόνο λέξη: ΓΙΑΤΙ. Γιατί, τόσοι αθώοι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους;; Γιατί τόσες οικογένειες διαλύθηκαν; Γιατί τόσοι τραυματίες στα Νοσοκομεία;

Άραγε, θα απαντηθεί ποτέ αυτό το γιατί των απλών ανθρώπων;;

Εμείς δεν είμαστε ειδικοί αλλά σίγουρα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, ευθύνεται το ανθρώπινο λάθος. Όμως, πέρα από το ανθρώπινο λάθος θα ήταν μεγάλο σφάλμα να κρύψουμε και την κακή κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου που σίγουρα υπάρχουν για την κατάστασή του διαχρονικές και διακομματικές  ευθύνες.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν χρειάζεται ούτε λαϊκισμός, ούτε η έκφραση ακραίων καταστάσεων. Οφείλουμε όλοι – Πολιτεία και Αρχές- αλλά και όλος εμείς ο απλός κόσμος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αποφύγουμε να μπλέξουμε το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός σε κομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες.

Η Χώρα μας, είναι ένα Κράτος Δικαίου, έχει Αρχές, οι οποίες θα πρέπει να αναλάβουν και τη διαλεύκανση των αιτιών αυτής της τραγωδίας και την απόδοση των ευθυνών. Οι ακραίες φωνές, και ο λαϊκισμός δεν ωφελούν. Ο κόσμος είναι δίκαια αγανακτισμένος, ζητά να αποδοθούν ευθύνες αλλά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν μέσα στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας και με τους υπάρχοντες νόμους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύρος: Διαμαρτυρία για το δυστύχημα στα Τέμπη

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα