Νότιο Αιγαίο – 35.825 κομποστοποιητές θα μοιραστούν στα σπίτια μας

Νότιο Αιγαίο – 35.825 κομποστοποιητές θα μοιραστούν στα σπίτια μας

Σε 35.825 οικίες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, θα μοιράσει η Περιφέρεια οικιακούς κομποστοποιητές για να ξεκινήσει η εκπαίδευση των πολιτών στην νέα αντίληψη διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Το έργο που μόλις δημοπράτησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ, σχεδιάσθηκε απο τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε απο το το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

O Περιφερειάρχης Νοτίου αιγαίο, κ. Γιώργος Χατζημάρκος , αναφέρει σχετικά:

Πρόκειται για ένα ακόμα έργο περιβάλλοντος, που έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα έργων με καθαρό περιβαλλοντικό πρόσημο που τα τελευταία χρόνια έχουμε προχωρήσει στα νησιά μας. Για την ακρίβεια, στην πιο μακρά λίστα έργων περιβάλλοντος στην ιστορία των νησιών μας.

Ξέρουμε οτι τώρα στενοχωρούμε τους επαγγελματίες ευαίσθητους, που έκαναν εργαλείο επίτευξης διάφορων επιδιώξεων το περιβάλλον, αλλά στη ζωή έρχεται πάντα η ώρα που η δουλειά ξεχωρίζει απο την μικροκομματική στοχοποίηση.

Γιατί, το Περιβάλλον για εμάς είναι προτεραιότητα ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές και όχι μέσο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με ιδεολογικούς αντιπάλους.

Γιατί, το Περιβάλλον το υπηρετούμε με αφοσίωση, σχέδιο, προϋπολογισμό και πάθος.

Και αυτός ο φορέας που υβρίστηκε όσο λίγοι στην ιστορία, ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, ακόμα και αύριο να καταργηθεί, αφήνει ήδη πίσω του έργα που θα αλλάξουν την περιβαλλοντική ταυτότητα των νησιών μας για τα επόμενα 30, τουλάχιστον, χρόνια.

Σε δύο χρόνια λειτουργίας του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, καλύφθηκε ήδη έδαφος εικοσαετίας σε δουλειά, αποφάσεις, χρηματοδοτήσεις, δημοπρατήσεις και έργα.

Αυτή είναι η δική μας περιβαλλοντική ταυτότητα και θα την παρουσιάζουμε με σεβασμό στην σκληρή δουλειά των συνεργατών μας που την έκτισαν μέσα απο αμέτρητα ξενύχτια.”

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα