Νοσοκομείο Σύρου- Χωρίς Χειρούργο για τις επόμενες ημέρες

Νοσοκομείο Σύρου- Χωρίς Χειρούργο για τις επόμενες ημέρες

Επισφαλής κρίνεται η εφημέρευση για τα χειρουργικά περιστατικά, καθώς στο νοσοκομείο από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, δεν υπάρχει Χειρούργος.

Ακολουθεί η Καταγγελία από το Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Βαρδάκειο και Πρώιο:

Μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή – τονίζουμε ότι το Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο των Κυκλάδων – δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους των Κυκλάδων ότι από σήμερα και τουλάχιστον για τις επόμενες 4 ημέρες, λόγω αναρρωτικών αδειών και των 3 χειρουργών που υπηρετούν στο νοσοκομείο κρίνεται επισφαλής η εφημέρευση για τα χειρουργικά περιστατικά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προβλεπόμενες θέσεις χειρουργών από τον οργανισμό είναι 5 και ειδικευομένων άλλες 3 και στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 3 ειδικοί (κανένας διευθυντής) και 1 ειδικευόμενος.

Με την παρούσα καταγγελία θέλουμε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την διαρκώς κλιμακούμενη υποβάθμιση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου των Κυκλάδων και να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τη βιωσιμότητά του αφού εισπράττουμε πλέον μια καθημερινή απαξίωση, αφενός γιατί δεν δόθηκε λύση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων (πάγιο αίτημα όλων των κινητοποιήσεων μας), αφετέρου γιατί βιώνουμε την καθημερινή εγκατάλειψή του και οι λύσεις που δίνονται είναι λύσεις πρόχειρες.

Καλούμε τη ΔΥΠΕ αλλά και το Υπουργείο Υγείας, να σκύψουν επιτέλους πάνω από το πρόβλημα και να δώσουν μόνιμη λύση!”

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μιχάλης Ζουλουφός: Με ιδιώτη ιατρό γενικής χειρουργικής η κάλυψη του νοσοκομείου

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα