Μύκονος: Οι 3 εφαρμογές που θα αλλάξουν την πολιτιστική εμπειρία του νησιού

Μύκονος: Οι 3 εφαρμογές που θα αλλάξουν την πολιτιστική εμπειρία του νησιού

Η εικονική και η επαυξημένη Πραγματικότητα αποτελούν μια νέα πρόκληση για την τουριστική, ιστορική και πολιτιστική προβολή των δήμων σε όλη τη χώρα.

Έτσι, με την αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να απευθυνθούν σ’ ένα μεγαλύτερο, πιο δυναμικό και με μεγαλύτερες απαιτήσεις κοινό, ενώ παράλληλα μπορούν να αξιοποιήσουν κανάλια επικοινωνίας και προβολής με εκατ. επισκέπτες.

Αυτήν την ευκαιρία θέλει να αξιοποιήσει ο Δήμος Μυκόνου υποβάλλοντας σχετική πρόταση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του προγράμματος «Εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της Μυκόνου».

Το πρόγραμμα των 3 εφαρμογών για την προβολή του πολιτιστικού-τουριστικού αποθέματος Μυκόνου-Δήλου

Το πρόγραμμα αφορά στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στη διάθεση εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας με στόχο την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της Μυκόνου και της Δήλου.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανάπτυξη τριών εφαρμογών.

Η πρώτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας Mykonos AR Augmented Reality, θα συνδυάζει την πραγματική και την εικονική περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία του νησιού (κυκλαδίτικα σπίτια με αρχιτεκτονικό και λαογραφικό ενδιαφέρον, Κάτω Μύλοι, κ.α.), έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να απολαμβάνει μια βελτιωμένη εμπειρία ξενάγησης χωρίς τη βοήθεια ξεναγού.

H δεύτερη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας Mykonos Giants Hunt, περιλαμβάνει ένα ψηφιακό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που θα βασίζεται στον αρχαιοελληνικό μύθο της εξόντωσης των τελευταίων τιτάνιων Γιγάντων από τον Ηρακλή στο νησί της Μυκόνου. Ο επισκέπτης θα μπορεί κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό του, να μπαίνει στην θέση του Ηρακλή σε ένα εικονικό κυνήγι γιγάντων στο νησί ώστε να τους εξοντώσει.

Η τρίτη εφαρμογή αφορά στο 3D παιχνίδι Gaming Delos: the myths, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις μυθολογικές ιστορίες που συνδέονται με τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου και έχει ως στόχο την ανακάλυψη σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων (π.χ. ο Ναός του Απόλλωνα, οι Κολοσσικοί Λέοντες από το Άνδηρο των Λεόντων της Δήλου, τo Μαρμάρινο άγαλμα της Αρτέμιδος, κ.α.).

Για την υλοποίηση του έργου έχουν προβλεφθεί εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για τη συγγραφή των κειμένων για τα μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητάς της, καθώς και τον έλεγχο του απαραίτητου εγγράφου, έντυπου, οπτικοακουστικού και ψηφιακού υλικού.

Σύμφωνα με τον Δήμο το εν λόγω πρόγραμμα θα προσφέρει νέες e-υπηρεσίες και e-περιεχόμενο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τόσο από προσωπικούς υπολογιστές όσο και από ταμπλέτες και έξυπνα τηλέφωνα. Επίσης, αναμένεται να αυξήσει την επισκεψιμότητα της Μυκόνου και της Δήλου με την προσέλκυση τουριστών νεότερων ηλικιών.

Πηγή | Travel.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα