Μύκονος- Διαγωνισμός αναβάθμισης συστήματος προσκρουστήρων Λιμένα

Μύκονος- Διαγωνισμός αναβάθμισης συστήματος προσκρουστήρων Λιμένα

Προκηρύχθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, ο διεθνής διαγωνισμός για την αναβάθμιση του συστήματος προσκρουστήρων του Λιμένα Μυκόνου.

Συγκεκριμένα οι 56 θα τοποθετηθούν στην ακτοπλοΐα, που αυτή τη στιγμή όλοι οι υφιστάμενοι προσκρουστήρες είτε είναι κατεστραμμένοι, είτε δεν υπάρχουν. Και οι 16 που θα συντηρηθούν είναι στο χώρο Σένγκεν που εξυπηρετούν την κρουαζιέρα και έχουν εξαιρετική απόδοση κατά τη χρήση τους, τουλάχιστον τα τελευταία 5 έτη.

Επισημαίνεται ότι οι προσκρουστήρες νέα γενιάς, δηλαδή τύπου «μπαλόνια» που αντί για αέρα θα περιέχουν αφρό, αντέχουν περισσότερο και είναι πιο λειτουργικοί μειώνοντας την πιθανότητα κινδύνου για τους χρήστες του λιμένα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα υπάρχει πιο αποτελεσματική, σύγχρονη και αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, καθώς και των Ε/Γ – Ο/Γ και φορτηγών πλοίων στο εμπορικό τμήμα Νέου Λιμένα Μυκόνου.

Η συγκεκριμένη προμήθεια γίνεται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και εθνικών και ιδίων πόρων με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται ενδεικτικά σε 3.734.891,16 ευρώ με ΦΠΑ.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα