Μεγάλη προσοχή σε βεγγαλικά και κροτίδες κατά την περίοδο του Πάσχα

Μεγάλη προσοχή σε βεγγαλικά και κροτίδες κατά την περίοδο του Πάσχα

Τη μέγιστη προσοχή μικρών και μεγάλων, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, εφιστά το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και προειδοποιεί για τους κινδύνους της χρήσης κροτίδων και βεγγαλικών.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «”Το Χαμόγελο του Παιδιού”, εν όψει Πάσχα, τονίζει ακόμη μια φορά, σε γονείςκηδεμόνες καθώς και εκπαιδευτικούς, ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά άκρως επικίνδυνα υλικά, που στα χέρια των ανήλικων μπορούν να μετατραπούν σε “φονικά όπλα” απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα τη δική τους, των γύρω τους, και φυσικά ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Τα στοιχεία, που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται αντιπροσωπεύουν περιστατικά παιδιών, οικογενειών, ανθρώπων που ζουν γύρω μας και αναπάντεχα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω κακής χρήσης τέτοιων υλικών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης. Ο Οργανισμός, μέχρι σήμερα, έχει διαχειριστεί αρκετά περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, τα οποία πέρα από σοβαρές, πολλές φορές μη αναστρέψιμες, σωματικές βλάβες έχουν και σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία είναι δεδομένες. Οφείλουμε όμως και εμείς, ως γονείς και εκπαιδευτικοί, να ενημερώσουμε τα παιδιά και να τα βοηθάμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα, το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε έξαρση αποτελώντας μία άτυπη «παράδοση». Η πώλησή τους γίνεται σε καταστήματα, στο διαδίκτυο ακόμη και σε συνοικιακά καταστήματα, παρά το γεγονός ότι είναι παράνομα. Γνωρίζουμε όλοι πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί ένα παιδί αυτά τα είδη.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από παιδιά. Μια φορά αρκεί, που το αστείο θα πάψει να είναι αστείο και μια ζωή θα αλλάξει.Ας κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να προστατέψουμε τα παιδιά μας!».

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα