Κύθνος – Ο Σταμάτης Γαρδέρης βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Κύθνος – Ο Σταμάτης Γαρδέρης βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει μέσω ανάρτησής του ο Δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, όσον αφορά το σημαντικό ζήτημα της υγείας στο νησί και την προκήρυξη θέσης επιμελητή Α’ Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής.

Μέσω της ανάρτησής του και σε άκρως φορτισμένο τόνο, ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα να γίνεται προϊόν μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από έναν βουλευτή που έσπευσε να καπηλευθεί τον πόνο των νησιωτών…

Δείτε όλη την ανάρτηση:

Η υγεία και η ασφάλεια κάθε κατοίκου του νησιού είναι πάνω από κάθε τι άλλο. Ως δήμαρχος έχω ιερό καθήκον να αγωνίζομαι νύχτα μέρα για να εξασφαλιστεί η οφειλόμενη περίθαλψη στους συμπολίτες μου.

Οι αντιξοότητες, οι δυσχέρειες, η γεωγραφική απομόνωση, η έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών και τεχνολογικού εξοπλισμού υπονομεύουν τις προϋποθέσεις ουσιαστικής παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ξέρω πως είναι να φοβάσαι μην χτυπήσει το παιδί σου και χρειαστεί να να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο. Ξέρω πώς είναι να έχεις τον δικό σου άνθρωπο στην προβλήτα να περιμένει το πλωτό.

Ξέρω πως είναι να σπάει η καρδιά σου βλέποντας τον άνθρωπο σου να υποφέρει ενώ δεν ξέρεις αν θα σηκωθεί το ελικόπτερο για να τον παραλάβει.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες θέλω να με συγχωρέσετε για την φόρτιση και τον προσωπικό τόνο, αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα να γίνεται προϊόν μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από έναν βουλευτή που έσπευσε να καπηλευθεί τον πόνο μας.

Πάρα πολλοί φορείς, πάρα πολλοί ιδιώτες, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και ΟΛΟΙ οι βουλευτές των Κυκλάδων πάλεψαν για να προκηρυχθεί η θέση επιμελητή Α γενικής /οικογενειακής ιατρικής.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους έναν προς έναν. Θέλω να απευθυνθώ στους Θερμιωτες εκ βαθέων :έχω θέσει ως στόχο ζωής να καταφέρουμε να αποκτήσουμε δομές και προσωπικό υγείας που θα προσφέρουν λύση σε αυτό το κρίσιμο για τις ζωές μας θέμα.

Μια πρώτη μάχη κερδήθηκε. Όταν υπάρχει ισχυρή βούληση κι αποφασιστικότητα όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται.”

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα