Κύθνος- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Κώστας Φιλιππαίος

Κύθνος- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Κώστας Φιλιππαίος

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Του Φιλιππαίου Κωνσταντίνου  του Γεωργίου και της  Άννας Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Κύθνου, κατοίκου Κύθνου. 

ΠΡΟΣ Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύθνου

     Κύθνος 10/2/2023

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,

Δια της παρούσας επιστολής μου σας γνωστοποιώ την οριστική μου απόφαση για την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική παράταξη Κύθνος «Νέα Ημέρα», με επικεφαλής τον κ. Γαρδέρη Σταμάτιο, παράταξη με την οποία έχω εκλεγεί δύο φορές στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύθνου, για πολιτικούς και ηθικούς τάξεως λόγους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 66 παρ.4 του ν. 3852/2010 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Παράλληλα σας εκφράζω την πρόθεση μου να παραμείνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μέχρι την λήξη της θητείας μου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα μου με γνώμονα τον κώδικα ηθικής μου, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα μου και θα συνεχίσω αταλάντευτα να εκπροσωπώ τους συνδημότες μου που με τίμησαν όλα αυτά τα έτη με την ψήφο τους, έχοντας ως μοναδικό μου γνώμονα και βασική μου προτεραιότητα, να υπηρετώ με αυταπάρνηση το συμφέρον τους και να προασπίζομαι τα συμφέροντά τους.

Η απόφασή μου να αποχωρήσω από την Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας δεν σχετίζεται με την άψογη συνεργασία που είχα τόσο με τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους αυτής και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου μας ή και ακόμη με τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. Είναι απότοκος της διαφορετικής πολιτικής θέσης μου και διαφωνίας που υπήρξε το τελευταίο διάστημα με τον Δήμαρχο Κύθνου και τέλος με  τον ιταμό και σκαιό τρόπο που επέλεξε αυτός να με αντιμετωπίσει και να με αντικαταστήσει από τα καθήκοντά μου ως Αντιδήμαρχο Κύθνου.

Η όλη συμπεριφορά του Δημάρχου και ο προσβλητικός λόγος και συκοφαντικοί ισχυρισμοί που χρησιμοποίησε εναντίον μου είναι δυσφημιστικοί προς το πρόσωπό μου ως άνθρωπο, επαγγελματία και δημόσιο πρόσωπο. Προσβάλλει το πολιτικό μου ήθος και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου και με γεμίζει με θλίψη, και βεβαίως τυγχάνει και ποινικής αντιμετωπίσεως, αφού προτίθεμαι να προσφύγω στα ποινικά και αστικά δικαστήρια για την αποκατάσταση της προσβληθείσας τιμής και αξιοπρέπειάς μου, εφόσον δεν ανασκευάσει δημόσια και δεν ανακαλέσει όλους τους συκοφαντικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του προς το πρόσωπό μου άμεσα και με τον ίδιο τρόπο που με διέβαλε.

Οι έωλες, ψευδείς, αστήριχτες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες του Δημάρχου, περί δήθεν «πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων» μου, που αναπαράγει και δημόσια πλέον και περιέχονται στην με αρ.1/2023 απόφαση του Δημάρχου Κύθνου με α.π. 75/13-1-2023 (ΑΔΑ 99ΤΩΛ9-Σ3Ζ), αλλά και σε όσες ιδιωτικά διαδίδει, δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Μετά δε και την τελευταία του δημόσια αβάσιμη, προσβλητική και συκοφαντική προς εμένα τοποθέτησή του (δια της ανωτέρω αποφάσεως ) και αναίτια επίθεση που δέχτηκα, δεν μου αφήνει κανένα άλλο περιθώριο. Το στίγμα της ανεξαρτητοποίησής μου, μόνον τον ίδιο πρέπει να βαραίνει,  αφού με τις πράξεις του και τον λόγο του με οδήγησε στην  παρούσα ανεξαρτητοποίησή μου.

Οι δημότες της Κύθνου γνωρίζουν το ποιόν και τον χαρακτήρα του καθένα εξ ημών και μας αξιολογούν καθημερινά και σύντομα με την δύναμη της ψήφου τους – στις προσεχείς δημοτικές εκλογές-  θα μας κρίνουν όλους μας για τις πράξεις, τις παραλείψεις μας, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά μας και το πολιτικό μας ήθος.

Σας παρακαλώ θερμά κ. Πρόεδρε του ΔΣ, όπως προβείτε στην ενημέρωση, την γνωστοποίηση και την ανάγνωση της παρούσας στο Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Κύθνου καθώς και στην ενσωμάτωσή της αυτολεξεί  στα πρακτικά αυτού .

Μετά εκτιμήσεως,

Κωνσταντίνος Φιλιππαίος

Δημοτικός Σύμβουλος Κύθνου

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα