Κυκλάδες- Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυκλάδες- Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική πρωτομαγιά 2023

Ενότητα κι αγώνας για μια ζωή με δικαιώματα κι αξιοπρέπεια

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.30 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου

“Η 1η Μάη είναι ημέρα σύμβολο στον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής των νεκρών των εργατικών-λαϊκών αγώνων και των εργατικών κατακτήσεων.

Τον Μάη του 1886 στο Σικάγο η εργατική τάξη, χύνοντας το αίμα της, διεκδίκησε 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τον Μάη του 2023, και με πολύ πρόσφατα τα τραγικά γεγονότα του προδιαγεγραμμένου δυστυχήματος των Τεμπών, με τους 57 χαμένους συνανθρώπους μας, αλλά και τα εκατοντάδες θύματα στους χώρους δουλειάς, η εργατική συσπείρωση και η διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη χρονική στιγμή μεταπολιτευτικά.

Με τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ και την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, το ρολόι των εργασιακών κατακτήσεων έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω κι έχουν διευρυνθεί οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, έχοντας, απ’ τη μια μεριά, τα υπέρογκα κέρδη των λίγων ισχυρών και απ’ την άλλη, τη μέση αγοραστική δύναμη των λαϊκών οικογενειών να έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμών ήδη σε εξέλιξη.

Στον χώρο της εκπαίδευσης η κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών, μέσω της αντιδραστικής αξιολόγησης και των εξετάσεων PISA, η ολοένα αυξανόμενη αντιμετώπιση των σχολείων ως επιχειρήσεις, η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή τους, ο αυταρχισμός, οι αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι δικαστικές προσφυγές κατά του απεργιακού δικαιώματος, οι εκβιαστικές τακτικές για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, η επιβολή της τηλεκπαίδευσης με κάθε ευκαιρία, η εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ-κολλεγίων, η επέκταση της ελαστικής εργασίας και κυρίως η υποβάθμιση των Συλλόγων Διδασκόντων και η συρρίκνωση της παιδαγωγικής ελευθερίας κάτω από ένα αυστηρά ιεραρχικό σύστημα διοίκησης, με πλήθος αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων έχουν αποδομήσει περαιτέρω τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, πλήττοντας καίρια τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών.

Την 1η Μαΐου διαδηλώνουμε ενάντια σε όλα αυτά που υπονομεύουν το εργασιακό μας παρόν και μέλλον και βάζουν τις ανάγκες των πολλών πίσω απ’τα κέρδη των ισχυρών

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε

Πραγματική αύξηση μισθών και συντάξεων, επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο.
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού.
Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς / Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μια σύμβαση εργασίας με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία – κατάργηση του προσοντολόγιου.
Κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση, των εξεταστικών φραγμών (PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ) και του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το δημόσιο σχολείο της παιδαγωγικής ελευθερίας, της χαράς της δημιουργίας και της ολόπλευρης γνώσης.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μια κοινωνία με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες σε αρμονική συνύπαρξη με τη φύση.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μόρφωση, εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας!

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.30 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου”.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα