Κυκλάδες – Κόντρα Γ. Λεονταρίτη με ΟΣΥΑΠΕ

Κυκλάδες – Κόντρα Γ. Λεονταρίτη με ΟΣΥΑΠΕ

Όλα ξεκίνησαν με μία καταγγελία την οποία έκανε η Συνδικαλιστική Οργάνωση ΟΣΥΑΣΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) στρεφόμενη εναντίον του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη, για αυθαίρετες παρεμβάσεις, αυταρχισμό και επιθετική συμπεριφορά που όπως υποστηρίζει αποτελούν τον καθημερινό  κανόνα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Οξεία ήταν η απάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων , κ. Γιώργου Λεονταριτη, ο οποίος απορρίπτει αυτές τις καταγγελίες.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την καταγγελία των Συνδικαλιστών αλλά και την απάντηση του κ. Γιώργου Λεονταρίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ:

“Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυθαίρετες παρεμβάσεις, τον αυταρχισμό και την επιθετική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, που απ’ ότι φαίνεται αποτελούν τον «καθημερινό» κανόνα στη λειτουργία των υπηρεσιών των Π.Ε. Κυκλάδων.

Η υπηρεσιακή αναφορά συναδέλφισσας που υπηρετεί στη Δ/νση Τεχνικών Έργων, που απεστάλη αρμοδίως και μας κοινοποιήθηκε, είναι αποκαλυπτική για τα «έργα και τις ημέρες» που διαλαμβάνουν στις υπηρεσίες και έχουν φτάσει στο βαθμό… να διαιωνίζονται και μάλιστα να μην προξενεί σε πολλούς καμιά έκπληξη!!!

Πρώτα απ’ όλα το υπουργείο Εσωτερικών και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να πάρουν θέση και να καταδικάσουν:

• Την παρέμβαση – απαίτηση του αντιπεριφερειάρχη να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του η τεχνική μελέτη του έργου «Επισκευή Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων στη Σύρο στις περιοχές Ανάσταση (λόφος Δήλι) και Καμίνια», να αμφισβητεί και να επιμένει να τροποποιηθεί μια τεχνική λύση ενός ζητήματος σε αυτό.
Αλήθεια εννοείται ως «εποπτεία» στις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους η παρέμβαση στην εκτέλεση των αρμοδιοτήτων; Αν ναι, τις τους θέλετε τους προϊσταμένους, τους Δ/ντές, τους Γενικούς Δ/ντές; Ας υπάρχουν μόνο οι αιρετοί!!!

• Την ψυχολογική βία και τον εκφοβισμό που ασκήθηκε εις βάρος των δύο επιβλεπουσών του τεχνικού έργου μηχανικών. Ας απαντήσουν στο ερώτημα της συναδέλφου «Έχει οποιοσδήποτε, με οποιαδήποτε θέση ιεραρχίας και αν κατέχει και εν προκειμένω ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κάποια δικαιοδοσία ή αρμοδιότητα που να του επιτρέπει να απευθύνεται με απαξιωτικό, προσβλητικό τρόπο και επιθετική συμπεριφορά, πόσο μάλλον ασκώντας ψυχολογική βία προκειμένου να επιβάλει τη γνώμη του;»

• Την απαράδεκτη απαίτηση του αντιπεριφερειάρχη να αντικατασταθεί η υφιστάμενη ράμπα ΑΜΕΑ με παρτέρια για αισθητικούς λόγους!!! Προσπερνάει κάθε κοινό νου η απαίτηση να τσαλαπατηθεί μια τέτοια ελάχιστη διευκόλυνση στη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ!!!!
Προσπερνάει όχι μόνο την ανθρωπιά μας, αλλά και την αισθητική μας αυτή η απαίτηση.
Ας απαντήσουν στα γραφόμενα στην υπηρεσιακή αναφορά της συναδέλφισσας ότι η απαίτηση αυτή «αντιτίθεται αφενός στον σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο και αφετέρου σε κάθε σύγχρονη οδηγία και κατεύθυνση (ευρωπαϊκή και διεθνή) που υποστηρίζει ότι όλα τα άτομα μιας κοινότητας πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση, τις ίδιες ευκαιρίες και τις ίδιες δυνατότητες σε κάθε περίσταση της κοινωνικής ζωής του τόπου».

Τα ερωτήματα και τα ζητήματα, που θέτουμε σε συνέχεια της υπηρεσιακής αναφοράς της συναδέλφισσας και της σχετικής ανακοίνωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων δεν σας τα θέτουμε ρητορικά. Περιμένουμε απαντήσεις…

Τέλος χαιρετίζουμε τη στάση όλων των συναδέλφων, που δεν σκύβουν το κεφάλι, που εκτελούν τις αρμοδιότητες που έχουν σύμφωνα με την επιστημονική γνώση που έχουν, που δεν εκχωρούν σε κανέναν το δικαίωμα να εργάζονται με αξιοπρέπεια.

Στη κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.”

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων: 
“ΤΙΜΗ μου να με κατηγορούν οι επαγγελματίες ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Είναι το πιο ΨΕΥΔΕΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ και ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΟ άρθρο, που έχω συνάντηση στα 40 χρόνια συμμετοχής μου στα κοινά ( από φοιτητής έως σήμερα…).
Καταπατώντας κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ διαδικασιών, ΕΠΕΥΣΑΝ με χαρά να υιοθετήσουν μια μονόπλευρη καταγγελία.
Λίγοι… Ελάχιστοι για το όργανο που εκπροσωπούν (?).
Με την Φασιστοειδη, Γκαιμπελιστικη συμπεριφορά τους το ευτελίζουν.
Κρίμα και ντροπή τους.
Η λεπτομερής απάντηση μου δεν θα δοθεί στο Facebook.
Θα δοθεί εκεί που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει με απόλυτο σεβασμό στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.”

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα