Κυκλάδες- Διαμαρτυρίες και στα νησιά μας

Κυκλάδες- Διαμαρτυρίες και στα νησιά μας

Και στις Κυκλάδες μας, σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου είχαμε μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών με αίτημα τη διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Στην Ερμούπολη της Σύρου, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, κατέβηκε στους δρόμους , ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή φορέων του νησιού.

Ανάλογες κινητοποιήσεις,  έγιναν και στο νησί της Νάξου. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, έγινε μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Πρωτοδικείου στη Χώρα, ενώ το ίδιο συνέβη και στα λοιπά νησιά μας.

Να σημειώσουμε, ότι σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου κανένα πλοίο δεν ήρθε και δεν έφυγε από τα νησιά μας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Το χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων και στις Κυκλάδες ήταν η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και το παλλαϊκό αίτημα να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι της τραγωδίας και να αναμορφωθούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι με καθαρά ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σε μία σύγχρονη χώρα είναι δικαίωμά μας να απαιτούμε , σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές. Το ναυάγιο του Εξπρές Σαμίνα με τους δεκάδες νεκρούς στο νησί της Πάρου, η τραγωδία στο μάτι με τους 103 νεκρούς, και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 επισήμως ανακοινωθέντες νεκρούς, ξεχειλίζουν την οργή όλου του Κυκλαδικού λαού, ο οποίος απαιτεί από την Πολιτεία, να γιατρευθούν οι παθογένειες και στον τομέα των μεταφορών αλλά και γενικότερα οι παθογένειες του Ελληνικού Δημοσίου.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα