ΚΕΠ Υγείας από τον Δήμο Πάρου

ΚΕΠ Υγείας από τον Δήμο Πάρου

Απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου, για τη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο νησί το προσεχές διάστημα. Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, σε ανάρτησή του σχολίασε σχετικά:

“Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δημιουργούμε ΚΕΠ Υγείας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ΚΕΠ Υγείας θα συμβάλλει σημαντικά μέσω της πρόληψης και της διεξαγωγής εξετάσεων.

Ο Δήμος μας συνεχίζει να μάχεται και να εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να βελτιώσει την δημόσια υγεία στο νησί μας και να καλύψει όσα κενά μπορεί.

Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για τους παριανούς συμπολίτες μας παρότι το θεσμικό πλαίσιο δεν δίνει ουσιαστικές δυνατότητες στους δήμους της χώρας να παρέμβουν ουσιαστικά στα ζητήματα υγείας.”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Πάρου

Ο Δήμος Πάρου προχώρησε στη λήψη της υπ’ αρίθμ. 54/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δημιουργίας Δημοτικού Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας).

Η παρέμβαση των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί μια κοινωνική δομή δίπλα στον δημότη, με κεντρικό άξονα την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας ενδυναμώνοντας το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και η παραπομπή – διασύνδεση με δομές υγείας για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητα.

Το ΚΕΠ Υγείας συντονίζει:

  • Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς καθώς και από φυσικά πρόσωπα.
  • Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.
  • Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα