Ελεύθερος με αναστολή ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ελεύθερος με αναστολή ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών κατά συγχώνευση επέβαλε τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Ωστόσο ο ηθοποιός θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο παρά την προαναφερθείσα καταδίκη του, καθώς το δικαστήριο του χορήγησε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.

Η απόφαση της μη φυλάκισής του ήταν ομόφωνη μετά από τη  σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν», υποστήριξε η εισαγγελέας και συνέχισε λέγοντας ότι «οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα είχε προταθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας. Η απόφαση για την επιβολή των ανωτέρω ποινών ήταν ομόφωνη.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον ηθοποιό συνολική ποινή κατά συγχώνευση οκτώ έτη κάθειρξης.
Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την τελική ποινή που θα επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών στον Πέτρο Φιλιππίδη για κάθε μια από τις δύο πράξεις απόπειρας βιασμού, ήτοι συνολικά 12 έτη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε ομόφωνα αθώος για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση .

Αντίθετα, ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, με την  απόφαση του δικαστηρίου να λαμβάνεται επίσης ομόφωνα.

Η καταδίκη του ηθοποιού αφορά τις καταγγελίες δύο γυναικών για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010. Επίσης, καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του το 2014 με θύμα άλλη νεαρή ηθοποιό.

Πηγή | zoogla.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: H συγκινητική διάσωση μικρού σκύλου μέσα από τα χαλάσματα- BINTEO

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα