Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Ανακοίνωση για αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Ανακοίνωση για αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων

Ενόψει της επικείμενης Πασχαλινής και θερινής περιόδου, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μαζί με τον Εμπορικό  Σύλλογο και τον Σύλλογο «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» προτρέπουν να βοηθήσουμε όλοι μαζί για την ομαλή λειτουργία της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, ώστε να έχουμε ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον στους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας και στο λιμάνι.

Δυστυχώς, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υλικών προς ανακύκλωση σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης και συγκεκριμένα στην οδό Σταματίου Πρωίου και Χίου, καθώς και στην πάροδο του πεζόδρομου της Πρωτοπαπαδάκη στην οδό Ανάφης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εικόνα είναι δυσάρεστη, αφού η επιβάρυνση των οδών στα συγκεκριμένα σημεία είναι πολύ μεγάλη.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου ενημέρωσε τους δύο Συλλόγους Επιχειρηματιών, οι οποίοι διαπίστωσαν από κοινού το πρόβλημα.

Και οι τρεις φορείς Δήμος, Εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Επισιτισμού «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» γνωρίζουν ποιοι επαγγελματίες αφήνουν στα σημεία τα υλικά αυτά, ωστόσο προβαίνουμε σε ευγενική υπενθύμιση χωρίς να θέσουμε σε εφαρμογή τον κανονισμό καθαριότητας.

Ως προς τούτο, σας ενημερώνουμε ότι:

Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτοκιβώτια, χαρτόνια και υλικά

συσκευασίας) περιλαμβάνει δύο δρομολόγια καθημερινά, το πρώτο από τις 08:00 έως τις 09:00 και το δεύτερο από τις 13:30 -14:00.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗ 13.30 ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, αλλά χρησιμοποιούμε το σύστημα βυθιζόμενων κάδων της παραλίας.

Οι επιχειρηματίες παρακαλούνται να διαχωρίζουν τα υλικά συσκευασίας. Ειδικότερα τα χαρτοκιβώτια και τα χαρτόνια συσκευασίας να είναι συμπιεσμένα και διπλωμένα,  ώστε να είναι κλειστά για να μειώνεται ο όγκος τους και κατόπιν να τα βγάζουν έξω από τα καταστήματα τους.

Αν προκύψει κάποιο κατάστημα να έχει για ανακύκλωση κάποια υλικά εκτός των ωρών που θα περνάει το όχημα, παρακαλούνται οι έμποροι – επιχειρηματίες της περιοχής να το μεταφέρουν στους πλησιέστερους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης μας και στο λιμάνι ή να το κρατήσουν στα καταστήματά τους μέχρι το επόμενο δρομολόγιο.

Σημειώνουμε ότι στα ανωτέρω σημεία δε γίνεται συλλογή οικιακών απορριμμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μια καλαίσθητη εικόνα στους εμπορικούς δρόμους της Ερμούπολης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα