Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων- Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2023

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων- Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2023

Εγκρίθηκε τελικώς σήμερα το μεσημέρι, ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων του οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στην ειδική τακτική συνεδρίαση η οποία έγινε μεικτή, διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr.

Μετά από πολύωρη συζήτηση αλλά και αρκετές εντάσεις ψηφίστηκε θετικά κι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός του 2023.

Στη συνέχεια, και μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίασης, ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξή της.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Η Παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Βρεφονηπιακός Σταθμός Φιλωτίου Νάξου», Υποέργο 1: «Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Φιλωτίου Νάξου», η παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5χ5 Μπάσκετ – Βόλεϊ Κοινότητας Σχοινούσας», η παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στη θέση «Πορί» Κοινότητας Κουφονησίου, η μη παραχώρησης Δημοτικού Σχολείου Νάξου, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, για τη διεξαγωγή Εξετάσεων Γλωσσομάθειας EUROPALSO, ESB, η παραχώρησης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων γλωσσομάθειας DELF, η δωρεάν παραχώρησης χρήσης του δημοτικού ξενώνα που λειτουργεί στην περιοχή του «Αγίου Νεκταρίου» της Κοινότητας Βίβλου, για τη διαμονή των αιτούντων φορέων, η δωρεάν παραχώρησης της πρώην Σχολής Ουρσουλινών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα,  η απόφαση  για τη συνέχιση παραχώρησης χρήσης αίθουσας του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κορωνοχωρίου – Μουσειακή Συλλογή Μελάνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Μύλων Νάξου «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ», η  απόφαση για την ανανέωση σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατεδαφίσεων Κατασκευών «Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας».

Επίσης, συζητήθηκε η  απόφαση περί διαγραφής ή μη προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής του κ. Μανδηλαρά Αντώνιου, λήψη απόφασης περί διαγραφής ή μη οφειλής προστίμου πολεοδομίας από βεβαιωτικούς – χρηματικούς καταλόγους, η υπαγωγή της επιχείρησης Τουριστικών Επιπλωμένων Διαμερισμάτων, με διακριτό τίτλο Blue Harmony,  ιδιοκτησίας Παπαδόπουλου Εμμανουήλ, στην διάταξη του άρθρου 5 Ν. 429/76 «περί εποχικότητας επιχειρήσεων», η υπαγωγής της επιχείρησης Ξενοδοχειακές Τουριστικές Εμπορικές Επιχειρήσεις, με διακριτό τίτλο «ΠΡΩΤΕΥΣ Α.Ε.», στην διάταξη του άρθρου 5 Ν. 429/76 «περί εποχικότητας επιχειρήσεων», ο ορισμός ενός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του για την Πενταμελή Επιτροπή Παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Τέλος, συζητήθηκαν η έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων έτους 2022, η έγκριση της υπ΄ αριθμ. 12/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου τoυ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, η οποία αφορά στην έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (πίνακας στοχοθεσίας) οικονομικών αποτελεσμάτων προϋπολογισμού 2023, του Νομικού  Προσώπου,  η έγκριση της υπ΄  αριθμ. 26/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, η οποία αφορά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικον. έτους 2023, του νομικού προσώπου, η  έγκριση διαγραφής ενός (1) νηπίου (φιλοξενούμενου με voucher) από τον 2ο Παιδικό Σταθμό και κάλυψη της κενής θέσης από τον Πίνακα Επιλαχόντων  VOUCHER σύμφωνα με το υπ. αριθ. πρωτ. 6359/11.04.2023 Πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής νηπίων και η λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας ή μη μίσθωσης ιδιωτικών γεωτρήσεων, λόγω λειψυδρίας.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα