Γ. Βρούτσης: “Το αίτημα των Επαγγελματιών ΤΑΞΙ Κυκλάδων γίνεται πραγματικότητα”

Γ. Βρούτσης: “Το αίτημα των Επαγγελματιών ΤΑΞΙ Κυκλάδων γίνεται πραγματικότητα”

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, παρουσία του Προέδρου ΤΑΞΙ Σαντορίνης κ. Γεωργίου Πελεκάνου και του Γενικού Γραμματέα ΤΑΞΙ Σαντορίνης κ. Νικολάου Δαμίγου, προκειμένου να συζητήσουν το επείγον αίτημα των Επαγγελματιών ΤΑΞΙ στα νησιά, σχετικά με την αντικατάσταση των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με καινούργια ή μεταχειρισμένα -έως 3ετών- επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι έως εννέα θέσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον κ. Βρούτση και τους εκπροσώπους των ΤΑΞΙ Σαντορίνης, ότι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, συμπεριλαμβάνεται σχετική διάταξη (άρθρο 17, παρ.2α), που επιλύει οριστικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει και με την οποία προβλέπεται ότι:

«Επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο, υπό τις εξής προϋποθέσεις: αα) τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως τριών (3) ετών από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς….»

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, με συνέπεια, αποδεικνύει για μια φορά ακόμη την ευαισθησία της απέναντι στους νησιώτες της πατρίδας μας.

Αυτή τη φορά, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Επαγγελματίες ΤΑΞΙ στα νησιά του Νομού Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, αποδέχτηκε το αίτημα τους σχετικά με την αντικατάσταση των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με νέα ή μεταχειρισμένα έως 3 ετών και με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, το επιλύει οριστικά.

Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του για την αμεσότητα των ενεργειών τους, καθώς και για τη συνέπεια και στήριξη τους απέναντι στο δίκαιο αίτημα των Επαγγελματιών ΤΑΞΙ του Νομού Κυκλάδων και Δωδεκανήσων».

Χαρακτηριστική και η χθεσινή ανάρτηση του κ. Βρούτση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου σημειώνει σχετικά:

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα