ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ – Βρούτσης: Νέα παράταση δύο επιπλέον μηνών για Natura

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ – Βρούτσης: Νέα παράταση δύο επιπλέον μηνών για Natura

Γ. Βρούτσης: «Νέα παράταση δύο επιπλέον μηνών, μέχρι 30 Απριλίου 2023, για τη διαβούλευση των περιοχών NATURA 2000 στις Κυκλάδες»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιο Αμυρά, όπου συζήτησαν το επίμαχο θέμα των χαρακτηρισμένων περιοχών NATURA για τα νησιά Σύρος, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Κύθνος, Κέα, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος και Κίμωλος. Θέμα ζωτικής σημασίας για τα νησιά των Κυκλάδων.

Ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2022, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γεώργιος Αμυράς, είχε αναγνωρίσει τη σοβαρότητα του θέματος και είχε κάνει αποδεκτή την πρόταση του κ. Βρούτση για παράταση της ημερομηνίας διαβούλευσης μέχρι την 1η Μαρτίου 2023. Αίτημα καθολικό και δίκαιο που εξέφρασαν επίσης με επιστολή τους και οι Δήμαρχοι των ανωτέρω νησιών, μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου που τους εκπροσωπεί.

Ωστόσο, το θέμα είναι εξόχως σοβαρό, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία πλέον μια νέα παράταση, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό μέχρι και τις 30 Απριλίου 2023.

Σκοπός της νέας αυτής παράτασης είναι ικανοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους Δήμους του Νομού Κυκλάδων και τους θεσμικούς φορείς, ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν με επάρκεια και πληρότητα στις προτάσεις που υποχρεούνται να καταθέσουν στη διαβούλευση.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα