Γ. Βλασερός – Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Γ. Βλασερός – Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Σήμερα, 8 Μαρτίου, τιμούμε τις γυναίκες όλου του κόσμου, ενώ η σκέψη όλων μας βρίσκεται στις μανάδες που θρηνούν την απώλεια των παιδιών τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλονίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.  

Οι αγώνες των γυναικών για ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη εμπνέουν τον σεβασμό όλων μας. Η πολιτεία πρέπει να στέκεται αρωγός σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται τη βοήθεια της και ιδιαίτερα σε εκείνες τις μανάδες που αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη κάθε δυνατή στήριξη.Ας μην λησμονούμε ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά στη χώρα μας και στην πλειοψηφία των χωρών του κόσμου.

Παρόλο, όμως, την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, έμφυλες ανισότητες εξακολουθούν να υφίστανται σε διάφορες εκφάνσεις του κοινωνικού βίου παρά τα ουσιαστικά βήματα που έχουν γίνει σήμερα με σκοπό την άρση τους. Επομένως, χρέος όλων μας είναι να συμβάλλει ο καθένας από το μετερίζι του στην κατάργηση αυτών των ανισοτήτων και στην περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία μας.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα