Αρνί με 15 ευρώ το κιλό- Οι ελλείψεις σε κρέατα θα φανούν από τη Μ. Τετάρτη

Αρνί με 15 ευρώ το κιλό- Οι ελλείψεις σε κρέατα θα φανούν από τη Μ. Τετάρτη

Οι καταναλωτές περιμένουν το «καλάθι του Πάσχα» για να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή τα αμνοερίφια – Τι γίνεται όμως με την επάρκεια των κρεάτων; – Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον κ. Αλαφογιάννη, ο οποίος διατηρεί κρεοπωλείο εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, για να μας μεταφέρει τον παλμό της αγοράς

Ενόψει του Πάσχα η ζήτηση για αρνιά και κατσίκια κορυφώνεται με την τιμή παραγωγού στα αμνοερίφια να ξεπερνά τα 7 ευρώ, με τον καταναλωτή να καλείται να το αγοράσει ακόμα και πάνω από τα 12 ευρώ.

Στο κόστος της τιμής του παραγωγού προστίθενται τα έξοδα μεταφοράς, το κέρδος του εμπόρου και τέλος το κέρδος του κρεοπώλη. Άρα, με όλα αυτά τα στοιχεία, οι τιμές λιανικής για τα αρνιά θα ξεπεράσουν τα 12 ευρώ, ενώ για τα κατσίκια θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η αύξηση, καθώς αυτή υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και ένα ευρώ παραπάνω.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Ανδρέα Αλαφογιάννη, ο οποίος διατηρεί κρεοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας εδώ και πολλά χρόνια, για να μας μεταδώσει τον παλμό της αγοράς. Ο ίδιος πιστεύει ότι η τιμή του αρνιού στα συνοικιακά κρεοπωλεία της πρωτεύουσας θα κυμανθεί στα 14 με 15 ευρώ το κιλό. Μάλιστα ο κ. Αλαφογιάννης έκανε λόγο και για ελλείψεις σε κρέατα «οι οποίες δεν φαίνονται αυτή τη στιγμή καθώς δεν υπάρχει κατανάλωση. Οι ελλείψεις θα φανούν από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά». Οι καταναλωτές περιμένουν το «καλάθι του Πάσχα» και αυτό έχει ως συνέπεια την μειωμένη ζήτηση.

Δ. Μόσχος: «Δεν υπάρχει κέρδος στην κτηνοτροφία πια»

Ο Δημήτρης Μόσχος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», ανέφερε πως από τη δική του μονάδα τα αμνοερίφια θα φύγουν με τιμή 8 ευρώ το αρνί και 9 ευρώ το κιλό το κατσίκι.

«Στην τιμή παίζει ρόλο η ποιότητα, τα αρνιά κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη διάπλασή τους, το λίπος τους, την κατάσταση τους», είπε και συνέχισε:

«To αρνί έχει ένα κόστος παραγωγής. Το πιο μικρό κόστος το έχει από την μέρα που γεννήθηκε μέχρι 20 ημερών και από εκεί και πέρα πάνω από τις 60 μέρες».

Για το κόστος της ενέργειας και των ζωοτροφών τόνισε πως εργάζονται για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα βγάζοντας μόνο ένα μικρό κέρδος καθώς αυτή τη στιγμή χάνουν 2 ευρώ το κιλό.

Πηγή | newsbomb.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα