‘Ανδρος – Αναφορά Γ. Βρούτση για καθορισμό νέων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Κορθίου

‘Ανδρος – Αναφορά Γ. Βρούτση για καθορισμό νέων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Κορθίου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα καθορισμού νέων ειδικοτήτων στο Παράρτημα του ΕΠΑΛ Άνδρου στο Κόρθι.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν της κας Υπουργού σχετική επιστολή (α.π. 3/22.09.2022) του Προέδρου της Κοινότητας Κορθίου κ. Ιωάννη Αντωνέλλου, στην οποία αιτείται να περιληφθούν οι ειδικότητες του Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων και του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού και Κλιματισμού στο ΕΠΑΛ Άνδρου (Κορθί) στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας, που καθορίζει τους Τομείς/Ειδικότητες ανά ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2023-2024.

Αίτημα που θεωρεί δίκαιο και εύλογο, καθώς η ικανοποίηση του αναμφίβολα θα συμβάλλει στην πρόοδο και την επαγγελματική αποκατάσταση πολλών νέων που κατοικούν στο νησί της Άνδρου και αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις για να σπουδάσουν τις ανωτέρω ειδικότητες.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί την κα Υπουργό να εξετάσει και να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, καθώς αποτελεί αδήριτη πλέον ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων της Άνδρου.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα