Έκτακτο Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα πάρουν τα 300 ευρώ – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Έκτακτο Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα πάρουν τα 300 ευρώ – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Έκτακτο Δώρο Πάσχα: Εκτός από την καταβολή του έκτακτου επιδόματος, στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση ή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών αλλά και καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους. 

«Ανάσα» στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους συνταξιούχους θα δώσει το έκτακτο «δώρο Πάσχα» ύψους 250 – 300 ευρώ που πιθανολογείται ότι θα δοθεί από την κυβέρνηση τον Απρίλιο.

Εκτός από την καταβολή του έκτακτου επιδόματος, στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση ή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών αλλά και καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

Το «δώρο Πάσχα» θα είναι ύψους 250-300 ευρώ, θα αποτελεί μια «ανάσα» ειδικά για ευάλωτους και συνταξιούχους, ενώ συνολικά οι δικαιούχοι θα ανέρχονται σε 2,3 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, από τους ευάλωτους συνταξιούχους, εκτιμάται ότι θα λάβουν το «δώρο Πάσχα» οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού.

Τι προβλέπει το σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης

Ποσό: 250 – 300 €

Τελικές αποφάσεις: Τέλη Φεβρουαρίου

Κριτήρια: Ετήσιο Εισόδημα 2021 – Ακίνητα 2022

Αφορά:

1.200.000 Χαμηλοσυνταξιούχους

800.000 Οικογένειες με παιδιά

225.000 Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

174.000 Άτομα με αναπηρία

100.000 Μακροχρόνια άνεργοι (μη επιδοτούμενοι)

Άνεργοι ΟΑΕΔ: 12 έως 24 μήνες

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα