Άρης Ρώτας για MASTER PLAN: «Η ορθή και αποτελεσματική διοίκηση ενός Δήμου είναι κυρίως θέμα αντίληψης και ικανοτήτων παρά «πολιτικής εμπειρίας»

Άρης Ρώτας για MASTER PLAN: «Η ορθή και αποτελεσματική διοίκηση ενός Δήμου είναι κυρίως θέμα αντίληψης και ικανοτήτων παρά «πολιτικής εμπειρίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MASTER PLANη ορθή και αποτελεσματική διοίκηση ενός Δήμου είναι κυρίως θέμα αντίληψης και ικανοτήτων παρά «πολιτικής εμπειρίας»

Στην από 27-02-2023 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η μείζων μειοψηφία “Αναγέν-νησί μας’’ και πρώην δημοτική αρχή δεν επέδειξε ίχνος μεταμέλειας αναφορικά με τη λανθασμένη πολιτική της επιλογή το 2018 να προσπαθήσει να εγκρίνει το master plan του νέου λιμένα ακτοπλοϊας της Ερμούπολης με ΜΟΝΟ δύο (2) θέσεις ελλιμενισμού πλοίων. Να υποθηκεύσει, δηλαδή, το μέλλον του νησιού για τα επόμενα 50 χρόνια, αποδεχόμενη την περικοπή των θέσεων ελλιμενισμού του νέου λιμένα από 5 σε 2, με τη φτηνή δικαιολογία ότι δεν γινόταν αλλιώς προκειμένου να εγκριθεί ο σχεδιασμός. Η αλήθεια βέβαια κρύβεται αλλού…. Και συγκεκριμένα στην αγωνία της μείζονος μειοψηφίας να κερδίσει τις εκλογές του 2019, με λάβαρο την έγκριση «όπως – όπως» του πολυπόθητου για το νησί masterplan, το «κουτσούρεμα» του οποίου τεχνηέντως φρόντισε να αποκρύψει. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η αρμόδια Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του Υπουργείου Ναυτιλίας από το 2018 είχε υποδείξει τη μία και μοναδική λύση για την έγκριση του σχεδιασμού του νέου λιμένα με 5 θέσεις ελλιμενισμού, δηλαδή, αυτήν της επαναχωροθέτησης της μαρίνας στα Λαζαρέττα. Λύση που δυστυχώς η μείζων αντιπολίτευση αγνόησε επιδεικτικά, στο βωμό της επικείμενης τότε εκλογικής αναμέτρησης. Ευτυχώς για το μέλλον του ιστορικού αυτού λιμανιού, εθνικής σημασίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή και η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους (Σεπτέμβριος του 2019) δεν αποδέχθηκαν αυτή την επαχθή επιλογή για το μέλλον της Σύρου. Επέλεξαν να δώσουν ξανά τη μάχη με συντονισμένο και μελετημένο τρόπο και να την κερδίσουν, επαναφέροντας τον αρχικό σχεδιασμού του νέου λιμένα και αρχικό αριθμό των θέσεων ελλιμενισμού και αποδεικνύοντας ότι η τελική θετική έκβαση για το νησί μας ήταν ξεκάθαρα θέμα πολιτικής επιλογής και πολιτικής επιμονής.

Παρότι, λοιπόν, η παράταξη του κ. Αθανασίου ως πρώην δημοτική αρχή έχει την αποκλειστική ευθύνη των λανθασμένων αρχικών χειρισμών που οδήγησαν σε 3ετή καθυστέρηση προκειμένου να διορθωθούν τα αυτονόητα, εντούτοις, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μία συγνώμη αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί. Αντ’ αυτού είχε το θράσος να εγκαλέσει τη δημοτική αρχή για δήθεν καθυστερήσεις, ενώ γνωρίζει τη μάχη που δόθηκε για την επαναφορά του αρχικού σχεδιασμού. Ευτυχώς, ωστόσο, για τον κ. Αθανασίου η παράταξή του υπερψήφισε το διορθωμένο masterplan αναγνωρίζοντας την επωφελή λύση που επιτεύχθηκε.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η ορθή και αποτελεσματική διοίκηση ενός Δήμου είναι κυρίως θέμα αντίληψης και ικανοτήτων παρά «πολιτικής εμπειρίας». Είναι θέμα υπεύθυνης πολιτικής στάσης και όχι λαϊκισμού.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα